norge.pngfinlands-flagga.pngClick here for information about Ingold glass pH catheters

Tillbaka till startsidan

 

Gastroenterologi Urologi/Gynekologi Neurologi Psykiatri Sömn/PSG ENT Om oss

Sök

SynMed Medicinteknik AB

Magnus Ladulåsgatan 65 118 27 Stockholm

Tel: 08-760 83 00

info@synmed.se

Aktuella kurser & möten

Alla aktuella kurser och möten inom som vi är med på. Läs mer >

ISO-13485_2016-black-TM.jpg 

 

Sooma tDCS Duo

Sooma Duo depressionsterapi är ett modernt system för hjärnstimuleringsbehandling med beprövade resultat. Den använder en teknik som kallas transkraniell likströmsstimulering (tDCS), där en liten bärbar stimuleringsapparat levererar elektrisk ström till hjärnans prefrontala områden i 30 minuter per behandlingstillfälle. Vid Sooma Duo depressionsterapi används tDCS för att modulera funktionen hos de prefrontala områdena i hjärnan i syfte att normalisera hypoaktiviteten hos vänster dorsolateral prefrontal cortex (DLPFC).

 

Terapin är läkemedelsfri och kan användas antingen som en förstahandsbehandling eller för att ge additiva effekter till andra behandlingsformer. Den ordineras av en läkare, men kan enkelt skötas av patienterna själva i sitt eget hem vilket sparar resurser. Efter att stimuleringen upprepats en gång om dagen under fyra till sex veckor lindras symtomen för majoriteten av patienterna.

 

I oktober 2023 lanserades ett nytt system - Sooma Duo - som är en vidareutveckling av Soomas depressionsterapi. Den nya stimuleringsenheten har uppladdningsbart batteri och ett enkelt och intuitivt användargränssnitt. Enheten ansluts till patientens egen mobiltelefon eller surfplatta där behandlingstillfället spelas in och senare överförs till en central databas som du hanterar via en portal, Sooma Clinic, där du har kontroll på alla pågående behandlingar av dina patienter. Det finns där ett antal frågeformulär, som t ex PHQ-9, GAD-7 och SF-36, som patienten kan fylla i digitalt under första och sista behandlingstillfället. Du kan senare jämföra dessa resultat vid behandlingens början med resultaten efter avslutad behandling.

Sooma tDCS Duo erbjuder följande fördelar:

 

Litet och portabelt vilket gör det enkelt att använda hemmabruk

 

 

Kostnadseffektivt behandlingsalternativ som kan

kombineras med andra behandlingar

 

 

Relativt få biverkning som snabbt övergående huvudvärk

och hudirritation vid elektroderna

 

 

Kräver få resurser inom vården eller specialiserad

utbildning av handhavandepersonalen

 

 

Mer Information

pdf

Informationsblad

pdf

Professional-grade tDCS with intelligent connectivity

pdf

​Patients Sooma Depression Therapy

pdf

​Professionals Sooma Depression Therapy